Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Možná budou Fialovci šetřit všude možně i zcela nesmyslně na všem, ale na sobě rozhodně nikdy šetřit nebudou - a ještě si sami sobě penízky přidají. Protože v nedělní Partii TV Prima 31. 10. Fiala prohlásil, "že platy ústavních činitelů nejsou pro úspory rozhodující"!! No, tak samozřejmě, vždyť přece kvůli lehce dostupným státním prachům a s nulovou odpovědností za své činy, do politiky šli a nyní rozhodně nebudou na sobě šetřit...!! A už se na to vládnutí Fialovci po čtyřech letech nevládnutí klepou, jako slepice na tamto (ehm, no však víte na co, že??). ;-)

3 0
možnosti
Foto

Platy ústavních činitelů nejsou pro úspory rozhodující" Ony snad jsou???? Ve státní rozpočtu jde o drobné. Pan Fiala také prohlásil, že se bude hlavně šetřit na státu, kterému se sníží výdaje o 6 procent. Bude se dělat vše proto, aby to nepostihlo občany téhle země.

0 4
možnosti
Foto

Na každé opatření budou vždy dva názorové tábory. Ti, co jezdí jen autem, budou horovat za zrušení jízdného. Ti, co využívají slevy, zase budou protestovat, že by měly být slevy zrušeny.

Ten konstrukt, že nebudou slevy na jízdné a důchodci tak budou chodit víc k doktorovi, mně připadá hodně divoký. Mimochodem - důchody byly od roku 2017 zvýšeny průměrně o cca 2.800 Kč, takže ty výlety by částečně mohli financovat z toho.

Obdobně nesmyslné je tvrzení, že zrušení jízdného pro studenty povede k tomu, že budou jezdit autem. Oni nemají na plné jízdné, ale raději si koupí auto ???

Zaměřit se na podporu v nezaměstnanosti. Ta se ale vyplácí jen cca 6-9 měsíců po ztrátě zaměstnání. Jinak jsou ale vypláceny sociální dávky, které by měly zaručit životní minimum. Vymyslet spravedlivé kritérium je v podstatě nemožné.

Souhlas ale určitě s omezením dotací neziskovkám. Na druhé straně ale některé neziskovky suplují stát (např. v péči o staré a nemohoucí ), takže pokud je stát ekonomicky zlikviduje, tak bude muset převzít starost o ně.....

0 1
možnosti

Zrušení slevy jízdného postihne rodiče studentů, ne důchodce.

Péče o staré a nemohoucí je byznys, nikoliv nezištná pomoc obecně prospěšných společností.

;-)

2 0
možnosti
Foto

R16o35m35a54n 74K47o35z73e32l

31. 10. 2021 23:20

Jízdné - souhlasím. Vnímám to jako podporu rodiny, rodiče nemusí tolik platit studentům za jízdné a doufám, že se představitelé KDU a tím pádem i TOP 09 (ta vznikla z KDU) budou držet svých starých výroků o tom, že podpora rodiny je dlouhodobě zanedbaná.

S nezaměstnaností nevím, v kapitalismu nikdy nulová nebude a vím o zaměstnavatelích, kteří i když mají všude inzeráty a billboardy že hledají lidi, tak si stejně vybírají a nevezmou každého. Někteří dávají zahraničním pracovníků vysloveně přednost. Jinak na dávkách v hmotné nouzi se vyplatí nějakých 6 mld ročně.

2 1
možnosti

Velké šetření začne tím, že nová vládní parta vytvoří další dva ministerské posty a několik nových úřadů. Já vím, je to marginálie, ale ledacos to naznačuje.

8 1
možnosti

Lidstvo přežilo i horší věci, než je likvidace dieslových motorů, uhelných dolů nebo zdražení energií (třeba bombardování Drážďan). Je to prostě nezvyk. Zvykneme si. Je zajímavé, že ještě v 60.letech 20.století se u nás ve středních Čechách v některých vesnicích svítilo petrolejkami, pro vodu se chodilo do studny a největším technickým zázrakem byl rozhlas po drátě...Taky si vzpomínám, že poprvé jsem televizor viděl, když mi bylo asi 10 let, bylo to u kamaráda a obrazovka byla velká asi 20x20 cm. Vzpomněl jsem si na to, když jsem viděl fotku, jak se americký chlapeček dívá vyjeveně na televizor vysílající cosi ve výloze nějakého obchodu, ale asi o 15 let dříve než já. Lidstvo je rozmazlené a věřili jsme v setrvalý růst všeho - a vida, najednou nás chtějí natrénovat velmi rychle, historicky bleskově, abychom si zvykli na opak. Budeme padat.

2 1
možnosti
Foto

No a taky byl doby kdy se tvrdilo, že auta jsou výstřelek pro bohaté, že koně jsou koně.... právě pokrok je tahounem toho růstu a právě green deal ten růst jednak podpoří a jednak umožní, bez něj by právě oříšek skokový propad v okamžiku kdy vy opravdu došly fosilní paliva a nebyl by technologie obnovitelných zdrojů

0 4
možnosti

S těmi slevami na dopravu máte hodně pravdy. Většinu čerpali studenti, vlak jede stejně je-li tam o důchodce víc nebo naopak. Covid nezmizí a to "nadrženost" na cestování sníží.

Ale abych jen Babiše jako důchodce neobhajoval - odborníci říkají že "optimální" pro obě strany je sleva 50%, ne 75. Rovněž jako Pražák si myslím že to ježdění zadarmo pro +65 a taky pejsky je hodně velký luxus. A zadarmo nejezdí jen Pražáci. Nějaký roční poplatek bych tam viděl jako rozumný.

0 2
možnosti

to jsem se ukliknul - sorry

0 0
možnosti
Foto

ti hochštapleři zatnou sekeru ještě větší !Rv

6 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Absolvent ČVUT, nyní penzista. Sleduje dění okolo sebe, rád si vyslechne jakékoli názory, nemá rád křivení skutečnosti, tedy ani cenzuru, i když se jí říká jakkoliv, např. politická korektnost, nebo předstírání, že nějaký problém neexistuje. Je patriot Prahy 6, podílí se na činnosti spolku Veleslavín - Vokovice k životu,  @VeleslavinVokovice.
Popisovat znovu tisíckrát omílané neetické chování politiků je ztráta času. Většina lidí to vidí, má již vlastní názor a v blogu o tom píše mnoho jiných. Potřebnější je upozorňovat na skutečné problémy, které zůstávají mimo pozornost čtenářů, protože veřejnosti jsou místo nich předkládány „zástupné“ pseudoproblémy, které upoutávají pozornost a pak se na ty skutečné zapomíná. Potřebné je upozorňovat i na falešně optimistické, neobjektivní informace které zamlčují, že realita je úplně jiná.
Nediskutuje pod blogy. Komentář nebo dotaz  pište na jiri.john@centrum.cz

Seznam rubrik