Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Paradox je, že cigarety, které prokazatelně škodí, si můžu koupit v trafice na každém rohu, a lék, který "neškodí a možná pomáhá" si koupit nemohu, a dokonce prý když si ho nechám poslat ze zahraničí, tak ho celníci zabaví.

5 0
možnosti
Foto

1/ Covid tu není 3 roky, ale rok a půl

2/ u ivermectinu bylo prokázáno, že žádný význam pro léčbu Covidu nemá. Proběhlo několik studií a žádný význam nebyl zjištěn. Říká to dokonce i jeho výrobce.

3/ argumentovat nějakou situaci v Indii je neskutečná hloupost. Jednak těch důvodů proč jsou na tom různé provincie ruzne může byt mnoho ( genetická dispozice, rozdílná strava, podobný virus v populaci..) a pak je otázka relevance statistik

2 9
možnosti
JJ

J92i14ř29í 25J20o17h13n

20. 10. 2021 8:00

Vy jste ten článek vůbec nečetl, nebo nepochopil. Covid 2019, tedy epidemie začala v r. 2019 není jasné kdy přesně začala. Nyní končí TŘETÍ rok od počátku epidemie. Píšeme r 2021.

Proč si nepřečtete odkazy na konci článku? Je PROKÁZÁNO, že ivermectin ZAFUNGOVAL NA 230 MILIONOVÉM VZORKU OBYVATEL, v zemi s pětinou světové populace.'

Hloupost je slabé slovo pro pojmenování zločinného jednání našich" politiků a vedení EU.

7 1
možnosti
JJ

J39i96ř95í 28J75o49h83n

20. 10. 2021 7:49

Vy jste ten článek vůbec nečetl, tak ješě jednou po lopatě:

V posledních letech se ve farmakologii hodně zkouší využít již dříve syntetizované molekuly. Jde o látky zatím nepoužité do nějakého léku, nebo již vyzkoušené k léčbě jiných nemocí. Je to levnější, protože odpadá vývoj a zjednoduší se testování. Nemusí se tak zdlouhavě zkoumat vedlejší účinky, zejména toxicita a dávkování, ušetří se tak miliardy a uvedení léku na trh se urychlí a zlevní [6]. U hodně léků, které byly vyvinuty na úplně jiné nemoci, se takto zjistilo, že fungují i jinak. Jen pár příkladů: viagra byla vyvinuta jako lék na srdce, avastin na rakovinu střev se používá v oftalmologii, jed na krysy se používá k ředění krve,.... To je i případ ivermectinu. Během minulých 40 let se prodalo 4 miliardy balení ivermectinu, vyzkoušela se bezpečnost a nežádoucí účinky. Lék zatím sloužil jako antiparazitikum, ale ukázalo se, že brání množení viru covidu, zejména když je podán v počátcích nemoci. Problém je v tom, že u ivermectinu již vypršela patentová ochrana, a tak ho může vyrábět kdekdo a to velmi levně.

Pro farmakoncerny je proto výhodné místo ivermectinu nabízet násobně dražší „moderní léky“, kterým ještě nevypršela patentová ochrana. Z léku za 65 000 Kč je jistě vyšší zisk i marže než z léku za pár stovek. Jde o miliardy a proti tomu je cena tisíců zbytečně zemřelých nezajímavá. Farmakoncerny musí vydělávat a platit náklady na vývoj nových výrobků, stejně jako třeba výrobci aut.

Pro bohaté farmakoncerny jistě není problém zaplatit reklamní kampaň propagující drahé „moderní léky“ a "namotivovat" politiky, úředníky a lékaře v EMA a SUKLu, aby zabránili masové léčbě levným a účinným ivermectinem. Tuto teorii posiluje i zarputilý odpor politiků, SUKLu a farmakoncernů k masovému nasazení ivermectinu ihned v počátečních fázích nemoci, kdy zamezí množení viru a tím i zhoršení průběhu nemoci, takže není nutná hospitalizace. Že ivermectin funguje je jisté. V odkazech je porvnána situace v kerale, kde ivermectin ne

4 1
možnosti
IB

I54v17o 78B74o67u31š95e

20. 10. 2021 6:00

Ta zdanliva funkcnost je zrejme dana toim, ze odcervenim se zlepsi imunita. Myslite, ze evropka populace je zacervena stejne jako ta indicka?

2 7
možnosti
JJ

J37i40ř15í 86J21o72h42n

20. 10. 2021 9:51

Odpovím stejnou demagogií: Myslíte si, že ti, kteří používají viagru, mají nemocné srdce?

Přečtěte si prosím článek a pak až sdělujte svá moudra, která podložíte odkazy na sdělené.

1 1
možnosti
PK

Asi je to na MZ a EU proč nepovolí tento lék, řekl bych , že asi nějaký důvod pro to existuje a odborníci by ho měli znát.

Pro mě jako pro naprostého laika by ten začátek měl být vakcinace, která by měla snížit nástup viru, což se opět v současné době děje.

1 6
možnosti
JJ

J17i80ř79í 28J22o94h80n

20. 10. 2021 7:55

I proti chřipce doporučují očkování PŘED začátkem epidemie, aby se nesetkal účinek vakcíny (oslabení imunity, když tělo reaguje na vakcínu) s epidemií chřipky. Nyní je najedno a vše je obráceně a očkuje se nevyzkoušenou vakcínou s mizerným účinkem v průběhu epidemie.

Proč paralelně nepovolí prodej jednoho z nejbez pečnějších léků ze všech, které na světě existují? Každý by měl mít možnost zvolit si takový způsob ochrany a léčby, jaký mu vyhovuje. Pro mě bylo očkování málem fatální. Takže mě raději nechají zemřít, než aby přišli o zisk tím, že povolí levnou léčbu. Nemoráolní, zločinné jednání našich volených politiků a státních úředníků. Boží mlýny melou pomalu, ale jistě....

4 1
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Absolvent ČVUT, nyní penzista. Sleduje dění okolo sebe, rád si vyslechne jakékoli názory, nemá rád křivení skutečnosti, tedy ani cenzuru, i když se jí říká jakkoliv, např. politická korektnost, nebo předstírání, že nějaký problém neexistuje. Je patriot Prahy 6, podílí se na činnosti spolku Veleslavín - Vokovice k životu,  @VeleslavinVokovice.
Popisovat znovu tisíckrát omílané neetické chování politiků je ztráta času. Většina lidí to vidí, má již vlastní názor a v blogu o tom píše mnoho jiných. Potřebnější je upozorňovat na skutečné problémy, které zůstávají mimo pozornost čtenářů, protože veřejnosti jsou místo nich předkládány „zástupné“ pseudoproblémy, které upoutávají pozornost a pak se na ty skutečné zapomíná. Potřebné je upozorňovat i na falešně optimistické, neobjektivní informace které zamlčují, že realita je úplně jiná.
Nediskutuje pod blogy. Komentář nebo dotaz  pište na jiri.john@centrum.cz

Seznam rubrik