Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nemáme šanci to změnit, proč myslíte, že si německá a francouzská vláda zajistily nejen náš vstup do EU? Přesně proto abychom neměli šanci to změnit. Buď se trhnem a nebo jsme bez šance. A když se netrhnem, tak půjde jen o reprízu, už jednou jsme kalili ocel, budovali lepší zítřky a zítra se tančilo všude, rudou chiméru nahradila zelená chiméra, jen pro běžnýho joudu je to za stejný prachy.

0 0
možnosti
JJ

J96i96ř44í 56J83o51h98n

8. 10. 2021 7:44

Moc evropské vrchnosti je jen zdánlivá. Funguje do té doby, pokud ty fanatické ignoranty v jednotlivých státech poslouchají. Chce to mít vládu jako v Polsku nebo Maďarsku, která ignoruje nařizování z Bruselu. Když Orbán nechal postavit plot, tak jen poštěkávali, ale neudělali nic. Jenže u nás zatím vládnou z velké většiny kolaboranti proti zájmům našich občanů. Volební lístek je poukaz na změnu.

1 0
možnosti
JZ

Cena elektřiny na trhu nezávisí na tom, jestli svítí slunce a fouká vítr, ale na tom, jaká je aktuální poptávka, tj. je-li špička nebo nízká spotřeba.

Obnovitelné zdroje nejsou funkční v noci, ale přitom cena elektřiny po půlnoci je nejnižší během z celého dne.

1 1
možnosti
JJ

J87i28ř48í 59J32o56h94n

7. 10. 2021 7:55

Nemáte pravdu. OZE nejvíce ovlivňují cenu elektřiny. V době, kdy fouká nebo svítí, je cena elektřiny i záporná. Bohužel z toho český spotřebiel nic nemá, protože eru a distributoři nastavili legislativu tak, že u nás nelze prodávat silovou elektřinu za tak nízké ceny, ale za tarifní ceny. Přes ČR se pak z Německa valí tolik energie, že hrozí přetížení sítě. Proto se za 2 mld. Kč instalovaly hraniční trafa která tomu zabrání. Přenos z Německa do Rkouska poskytujeme ZDARMA!! Absurdní, že?

Když nefouká a nesvítí, tak se cena elektřiny šplhá do extrémních hodnot. V EU jsou to stovky € za MWh, v USA to bylo přes 1000 USD. Proto se zprovoznily kabely mezi Německem/Dánskem a Norskem a nedávno i mezi Británií a Norskem, které mají lépe využít přebytky energie z OZE. Němci nebyli schopni ani za 20 let dokončit kapacitní síť ze severu na jih Německa.

1 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Absolvent ČVUT, nyní penzista. Sleduje dění okolo sebe, rád si vyslechne jakékoli názory, nemá rád křivení skutečnosti, tedy ani cenzuru, i když se jí říká jakkoliv, např. politická korektnost, nebo předstírání, že nějaký problém neexistuje. Je patriot Prahy 6, podílí se na činnosti spolku Veleslavín - Vokovice k životu,  @VeleslavinVokovice.
Popisovat znovu tisíckrát omílané neetické chování politiků je ztráta času. Většina lidí to vidí, má již vlastní názor a v blogu o tom píše mnoho jiných. Potřebnější je upozorňovat na skutečné problémy, které zůstávají mimo pozornost čtenářů, protože veřejnosti jsou místo nich předkládány „zástupné“ pseudoproblémy, které upoutávají pozornost a pak se na ty skutečné zapomíná. Potřebné je upozorňovat i na falešně optimistické, neobjektivní informace které zamlčují, že realita je úplně jiná.
Nediskutuje pod blogy. Komentář nebo dotaz  pište na jiri.john@centrum.cz

Seznam rubrik