Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Určitě lze souhlasit s titulkem blogu i se závěrečnou výzvou, aby ti, kdo chtějí změnu, vybrali vhodný volební lístek. Jinak jsem se ale v obsahu dost ztrácel. Zdá se mi, že to poselství bylo spíše o tom, že autorovi chybí hodnověrné zdroje informací, protože veřejnoprávní televize je ovládána jakousi partou, která dělá vlastní politiku a nezve do diskuzních pořadů ty "správné lidi" ? Kdo ale určí, zda je tím správným Karel či Vašek ???

Chápu jakousi dezorientaci některých lidí, kteří mají problém s dnešní záplavou informací i promyšlených fake news. Je na inteligenci každého z nás, čemu a komu bude věřit. Někdo uvěří, že očkování proti covidu je jediná možná cesta a jiný si myslí, že je to všechno jen velký byznys. Někdo uvěří ministryni Schillerové, že stamiliardové zadlužení země je nejlepším řešením, jiní budou věřit ekonomům, že takové zadlužení je nesmyslné ..... Je proto třeba dnes informace nejen přijímat, ale některé z nich i ověřovat a posuzovat jejich hodnověrnost.

1 0
možnosti
JJ

J71i14ř20í 54J47o91h14n

8. 10. 2021 14:57

Není to tak jednoduché, jak píšete. Mainstreamová média zaplavují mediální prostor jednostrannými informacemi. Lidé zejména v produktivním věku nemají dostatek času, aby si sháněli informace z rozličných zdrojů, někomu chybí i jazykové vybavení. Mají rodiny, zaměstnání, koníčky, zábavu,... Takže lehce spadnou do pasti lží a polopravd, které si přečtou v novinách nebo slyší v TV a rozhlasu a pak snadno naletí i při volbách.

Proto jsem zmínil, že většině stran chybí informační kanály, kterými by trvale oslovovaly své sympatizanty a ti by mohli lépe vyhodnocovat sliby a jejich splnění. To by většině politiků udělalo pořádné vrásky na čele.

Dtto covid. Jednotrané informace a prosazování očkování neodzkoušenými vakcínami a hlavně znemožnění léčby levným a činným ivermectinem, kterým epidemii zastavili ve velké části Indie, ačkoli zdravotnictví je tam na nižší úrovni. BigPharma si politiky i SUKL umí "motivovat", aby byl zisk maximalizovaný. Podrobněji v minulých 2 blozích.

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Absolvent ČVUT, nyní penzista. Sleduje dění okolo sebe, rád si vyslechne jakékoli názory, nemá rád křivení skutečnosti, tedy ani cenzuru, i když se jí říká jakkoliv, např. politická korektnost, nebo předstírání, že nějaký problém neexistuje. Je patriot Prahy 6, podílí se na činnosti spolku Veleslavín - Vokovice k životu,  @VeleslavinVokovice.
Popisovat znovu tisíckrát omílané neetické chování politiků je ztráta času. Většina lidí to vidí, má již vlastní názor a v blogu o tom píše mnoho jiných. Potřebnější je upozorňovat na skutečné problémy, které zůstávají mimo pozornost čtenářů, protože veřejnosti jsou místo nich předkládány „zástupné“ pseudoproblémy, které upoutávají pozornost a pak se na ty skutečné zapomíná. Potřebné je upozorňovat i na falešně optimistické, neobjektivní informace které zamlčují, že realita je úplně jiná.
Nediskutuje pod blogy. Komentář nebo dotaz  pište na jiri.john@centrum.cz

Seznam rubrik