Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J74i50ř86í 46J89o19h17n

16. 7. 2021 15:22

Prosím všechny diskutující, zejména ty s odlišným názorem a "mínusovače", aby ke každému mínusu doplnili věcné komentáře. Argumentace by měla být podložena odkazem na důvěryhodné zdroje, např. na platnou legislativu, fyzikální principy, výpočet, statistiky, články ze seriózních časopisů,,..., které potvrzují odlišné stanovisko diskutujícího. Diskuse by měla sloužit k doplnění informací, které v článku nejsou uvedeny a přispívat tak k rozšíření znalostí čtenářů.

Diskuse není politické školení Elfů, nebo Desinformátorů, kde na faktech nezáleží a důležitá je jen ideologická uvědomělost.

Na obecné plky, zejména ty doplněné smajlíky, se nedá reagovat. Pouze zaplevelují diskusi a maří čas čtenářů. Stejně jako vulgární nebo demagogické komentáře je budu mazat.

0 0
možnosti

To nemůžete chtít !

Tady v diskuzích nejde o fakta, ale o to jak se komu líbíte a jak komu šlápnete do jeho osobního přesvědčení.

;-D;-D;-D

1 0
možnosti
Foto

Mýlíte se, nejde o chybné rozhodnutí, jde o záměr. Vytáhnout z lidí co nejvíce peněz a ještě je omezit až na dřeň. Lidé budou mít elektrické spotřebiče, které prakticky nebudou fungovat, ale současně se nedoplatí za elektřinu. K tomu si budou moci dovolit elektromobily jen vyvolení, typicky státní správa, unijní správa a pár zbohatlíků, ostatní budou dřepět na zadku nebo budou nuceni využívat hromadnou dopravu provozovanou státem, respektive samosprávním celkem. Chybné rozhodnutí je pouze v tom, že jde o socialismus v novodobém kabátku, jenže socialismus nemá schopnost dlouhodobě přežít, ale až na něj dojedem, tak ti kteří dnes rozhodují, už dávno nebudou u vesla. Možná budou chystat revoluci, aby zlegalizovali své příjmy, jen těžko říct, jak z toho ven.

0 0
možnosti

Stručné a správné. R^

3 0
možnosti

Co mne udivuje ze ten clanek ve Focus mluvi jen velice povsechne. Podle mne nema vubec zadnou vypovidajici hodnotu.

0 1
možnosti

Dosáhnout stavu zvaného „bezuhlíkatý svět“ se zdá stejnou fikcí, jako byl kdysi program beztřídní společnosti a co se týče Energiewende v D. už o tom zde byl jeden blog a není jisté jak to i v této superbohaté zemi skončí, a auta?

Pokud je nahradí elektromobily způsobí to asi třesk nejen ve výrobě, ale hlavně v odběratelích a elektromobily se stanou doménou bohatých a staré stroje se rozplynou na trzích Afriky a Asie.

Ale i elmob. potřebuje energii, zatím ČR registruje cca pět a půl milionu osobních aut, a tak by Temelín dokázal nabít baterie každému z nich jen každý šestý den, a to nemluvím o bateriích, jejích výrobě a likvidaci a navíc pro zajištění plné elektromobility by bylo zapotřebí vybudovat asi nějakých pět dalších, nenáviděných, nukleárních elektráren.

Osvícení ekologové by se tak měli naučit alespoň občas používat obyčejnou kalkulačku.

5 1
možnosti

Vy jste tedy dost velký optimista. Já si myslím, že staré stroje se nerozplynou jen na trzích Afriky a Asie, ale i střední a východní Evropy (tzn. i v ČR).:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Absolvent ČVUT, nyní penzista. Sleduje dění okolo sebe, rád si vyslechne jakékoli názory, nemá rád křivení skutečnosti, tedy ani cenzuru, i když se jí říká jakkoliv, např. politická korektnost, nebo předstírání, že nějaký problém neexistuje. Je patriot Prahy 6, podílí se na činnosti spolku Veleslavín - Vokovice k životu,  @VeleslavinVokovice.
Popisovat znovu tisíckrát omílané neetické chování politiků je ztráta času. Většina lidí to vidí, má již vlastní názor a v blogu o tom píše mnoho jiných. Potřebnější je upozorňovat na skutečné problémy, které zůstávají mimo pozornost čtenářů, protože veřejnosti jsou místo nich předkládány „zástupné“ pseudoproblémy, které upoutávají pozornost a pak se na ty skutečné zapomíná. Potřebné je upozorňovat i na falešně optimistické, neobjektivní informace které zamlčují, že realita je úplně jiná.
Nediskutuje pod blogy. Komentář nebo dotaz  pište na jiri.john@centrum.cz

Seznam rubrik