Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Díky za článek. Chce to i od nás, abychom tlačili na naše zástupce v EU, zlepšit předpisy. Se zeměmi mimo EU je dohoda na zlepšení obtížná až nerealizovatelná. Na území EU by se všechny členské státy měly podílet na důsledné kontrole podmínek, na vzdělávání, na prověření, o jaké uprchlíky jde; ti by měli čekat na potvrzenou pracov. příležitost, a pokud ji odmítnou, vrátit mimo EU. Je bohužel vysoký podíl kriminál. jedinců, absolutně bez zájmu o práci a dodržování zákonů (SRN, Švédsko aj.). To je nutné řešit razantně jako např. ve Švýcarsku (vyhoštění). Myslím, že i Rakousko se snaží, ale chce to jednotný postoj celé EU.

0 0
možnosti

J48i38ř50í 24J32o45h61n

31. 10. 2019 16:07

Nejúčinnější páka pro jednání se "zeměmi třetího světa" je rozvojová hospodářská pomoc. Ta by měla být vázána na protiplnění ze strany místních vládců. Některé státy již v Africe poskytují pomoc, úhrada je těžebními koncesemi nebo dodávkami surovin a produkce, dokonce dochází k pronájmu zemědělské půdy.

Spoléhat se na "jednotný postoj EU" je při současném složení orgánů EU neproveditelná teorie, která k ničemu nepovede. EU pouze odsuzovala Maďarsko za stavbu plotu a soudní dvůr upravuje pobyt migrantů a EU nařizuje změny azylových zákonů, takže jsou nevyhostitelní. Máte alespoň jedinou informaci, kdy orgány EU ilegální migraci nepodporovaly, ale účinně jí bránily?

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1544x
Absolvent ČVUT, nyní penzista. Sleduje dění okolo sebe, rád si vyslechne jakékoli názory, nemá rád křivení skutečnosti, tedy ani cenzuru, i když se jí říká jakkoliv, např. politická korektnost, nebo předstírání, že nějaký problém neexistuje. Je patriot Prahy 6, podílí se na činnosti spolku Veleslavín - Vokovice k životu,  @VeleslavinVokovice.
Popisovat znovu tisíckrát omílané neetické chování politiků je ztráta času. Většina lidí to vidí, má již vlastní názor a v blogu o tom píše mnoho jiných. Potřebnější je upozorňovat na skutečné problémy, které zůstávají mimo pozornost čtenářů, protože veřejnosti jsou místo nich předkládány „zástupné“ pseudoproblémy, které upoutávají pozornost a pak se na ty skutečné zapomíná. Potřebné je upozorňovat i na falešně optimistické, neobjektivní informace které zamlčují, že realita je úplně jiná.
Nediskutuje pod blogy. Komentář nebo dotaz  pište na jiri.john@centrum.cz

Seznam rubrik