Otevřený dopis ministru zdravotnictví a poslancům

19. 10. 2021 23:25:30
Nevyhazují poslanci zbytečně miliardy? Neumírají zbytečně lidé? Nejsou lidé již třetí rok zbytečně omezováni? Proč brání politici alternativní léčbě? Nejsou politici vinni neposkytnutím pomoci, nebo dokonce genocidou?

Proč české a EUrounijní úřady (SUKL, EMA,...) nepovolí užití ivermectinu na léčení covidu?
Je to jeden z nejbezpečnějších léků, které dosud byly vyrobeny [1]. Prakticky nemá vedlejší účinky. Příbalové letáky na přípravky obsahujících ivermectin jsou na webu k dispozici [2]. Obsahují samozřejmě různá varování, kterými se výrobce chrání před případnými žalobami. To je u každého léku. Porovnejte ho s jakýmkoli jiným příbalovým letákem, např. na léky obsahující statiny (na snížení cholesterolu), které jsou často předepisovány. Ty mají daleko více závažnějších nežádoucích účinků. Přitom jde o dlouhodobě podávaný lék, který nezachraňuje bezprostředně ohrožený život. Obdobně mohou mít závažné vedlejší účinky léky na vysoký krevní tlak, které jsou užívány pravidelně celý život.
V době, kdy došlo k masovému nasazení ivermectinu ve 230 milionovém státě Uttar Pradesh poklesla nákaza skoro na nulu a polovina státu je „covid free“. [3]? Vědecké studie prý dostatečně neprokázaly, že zlepšení epidemiologické situace je důsledkem nasazení ivermectinu, ale jiná souvislost, která by zdůvodnila pokles nákazy o více než 97% zrovna tam, není. Není důležitější výsledek, tedy zastavení nákazy, než razítka pod nějakou studií?

Pan ministr jistě ví, že cca rok se píše o tom, že ivermectin zastavuje množení viru covidu. Zatím žádný renomovaný výrobce prý neudělal klasickou, dvojitě zaslepenou studii na velkém vzorku lidí. Toho se nedočkáme, protože taková studie je velmi nákladná a zdlouhavá a na velmi levný ivermectin, který již pozbyl patentovou ochranu a který tedy může levně vyrábět kdokoli na světě (generikum) ji nikdo nebude financovat. Informace o desítkách studií, vč. dvojitě zaslepených, které se ve světě provedly, se už objevují [4] [5] [6].
Pan ministr jistě ví i to, že v Indii zvládli epidemii covidu levně a účinně poté, kdy nasadili hromadně ivermectin. Polovina nejlidnatějšího státu Uttar Pradesh je „bez covidu“. V Indii vrcholila epidemie v květnu a červnu (týdně 2 700 000 nakažených, 29 000 mrtvých). V květnu začali v nejlidnatějším státě Uttar Pradesh (230 milionů obyvatel) dávat každému pozitivně testovanému a jeho rodině „sadu včasné péče“ za 2,59 USD, v níž byl ivermectin, tylenol (tj. paracetamol), zinek, vit. D a pulsní oxymetr. Epidemii potlačili a polovina Uttar Pradeshe je nyní bez nákazy, i když zdravotnictví tam je na horší úrovni než u nás. [7] Pro srovnání: 25.8.2021 ve státě Kerala (35 milionů obyvatel), kde je 20% proočkovanost a kde nenasadili hromadně ivermectin, přibylo 31 445 nakažených, kdežto v Uttarpradeši je 5% proočkovanost oběma dávkami a přibylo jen 22 případů.[8] [9] Nyní je v celé Indii týdně 109 000 nakažených a 1 500 mrtvých.[10] Indie má 128 x více obyvatel než ČR a horší zdravotní systém, ale procento nemocných je nižší než u nás. Proč to politici obdobně nevyzkoušejí u nás třeba v jednom kraji, třeba předpisem ivermectinu každému pozitivně testovanému, který by měl zájem?
O tom, zda nemocný použije ivermectin ihned po zjištění nákazy, tedy předtím, než se vir namnoží, a tím se zhorší průběh nemoci, by si každý měl mít možnost rozhodnout sám.
Někteří vědci tvrdí, že ivermectin nezlepšuje průběh nemoci a nesnižuje nákazu, někteří tvrdí, že pomáhá. Jistě ale neškodí, pokud je podán ve správné dávce. Obdobně rozporné názory jsou na užití homeopatických léků. Ty ale žádný úřad nezakazuje.
Politici a oficiální úřady u nás i v EU dělají z lidí nesvéprávné nevolníky, nejen tím, že zakazují volně prodávat lék, který prakticky nemá vedlejší účinky, ale zakazují dokonce i jeho užití k léčbě. Každý by si měl zodpovědět otázku, zda to není genocida [11] nebo neposkytnutí pomoci [12]páchaná politiky v zájmu farmaceutického byznysu. Kdyby byl ivermectin volně ke koupi v každé lékárně jako aspirin a každý by si mohl rozhodnout, zda tento lék použije, tak by to bylo OK. Prodáno ho bylo 4 miliardy balení, velká většina v rozvojových zemích bez receptu. Zakáže vláda také volný prodej aspirinu, který má vedlejší účinky, které mohou vést ke smrti?
Ivermectin vyzkoušeli lékaři z vlastní iniciativy např. v brněnské nemocnici u sv. Anny i v košické nemocnici [13] [14] , i když ho podávali až pacientům ve vážném stavu, což je už pozdě. I tak průběh léčby hodnotili pozitivně.
O tom, že ivermectin může fungovat [15] [16] [17] svědčí i velmi rychlý růst ceny. V Egyptě stál před rokem cca 1 USD, nyní v Rakousku cca 75 € a nyní už je na předpis.

Chce na lukrativním covid-byznysu vláda a obchodníci se smrtí a drahými léky vydělat ještě pár miliard?

Zdá se, že lukrativní covid-byznys si farmakoncerny, obchodníci s testy [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] respirátory, rakvemi, .... ani politici nenechají zkazit nějakým levným účinným opatřením. Lék, který by mohl pomoci, se k běžnému nemocnému nedostane kvůli obstrukcím politiků, "lékařů" a úředníků ze SUKLu a EMA [25]. Prošla mu patentová práva (generikum) a je tedy levný a může ho vyrábět kdokoli. Na balení ivermectinu za pár stovek výrobci ani lékárny zisk ani slušnou marži neudělají. Takže se předepisují „moderní“ léky za 65000 Kč.
Informace o používání ivermectinu se příliš často nedostávají do médií, jejich vyhledávání ztěžují i vyhledávače. Když už se dostanou na veřejnost, tak jsou mocnou a bohatou lobby výrobců léčiv zpochybňovány a to i velmi „nestandardními“ způsoby [26]. Zcela se zamlčuje, že u spousty léků, které byly vyvinuty na úplně jiné nemoci, se zjistilo, že fungují i jinak. Viagra byla vyvinuta jako lék na srdce, avastin na rakovinu střeva a používá se v oftalmologii, jed na krysy se používá k ředění krve,....[27] Nedávno se zjistilo, že ivermectin mimo antiparazitního působení brání množení virů v buňkách. Tím by měl bránit zhoršení nemoci covid19. Výhodou použití již existujících substancí je, že již je vyzkoušeno dávkování a zejména toxicita, čímž odpadají náklady a urychlí se zavedení léku do praxe.

I sociální sítě brzdí tyto informace, i když ne tak důkladně, jako to udělaly s politicky aktivním Britem, jehož jméno se nesmí na sociálních sítích ani napsat, protože, takový opovážlivec je ihned zablokován, nebo mu je zrušen účet.
Potvrdí se opět, že rozdíl mezi „konspirační teorií“ a realitou je jen několik měsíců?
Není mi jedno, že politici vyhazují miliardy, zadlužují stát a že umírají zbytečně tisíce lidí.
Nebojí se „naši“ politici, jak zareagují lidé, až se dozví, že naši politici zakázali vyzkoušet alternativní metodu, která v Indii vedla k levnému a efektivnímu zvládnutí epidemie a že jejich blízcí možná umírali zbytečně? Lidé, kteří možná zbytečně přišli o své blízké, nemusí zareagovat „sametově“.

Nikomu své názory nevnucuji, ale každý by si měl mít možnost rozhodnout, jestli se nechá léčit lékem bez razítka EMA a SUKLu, který dle zkušeností zlepšuje průběh nemoci, nebo riskovat, že se zvýší pravděpodobnost, že skončí na JIP nebo na hřbitově.
Vakcinace, která se u nás vydává za jediné řešení epidemie, totiž nefunguje tak, jak se očekávalo. Dokládají to i statistiky z nejproočkovanějšího státu světa, Izraele. [28] [29] Jestli jde politikům skutečně o zdraví lidí a hospodářské ozdravení, tak by bylo vhodné vyzkoušet i jiné postupy, které jsou laciné a zdá se, že účinné.

Zareaguje ministr Vojtěch (nebo jeho nástupce) nebo nechá dál zbytečně umírat tisíce lidí ve jménu nemorálního byznysu?

[1] https://covid19criticalcare.com/cs/ivermectin-in-covid-19/

[2] https://infectopharm-docs.com/docs/pb-scabioral-at.pdf

[3] https://ivmmeta.com/

[4] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8101859/

[5] https://covid19criticalcare.com/cs/ivermectin-in-covid-19/

[6] https://c19ivermectin.com/

[7] https://timesofindia.indiatimes.com/city/lucknow/nearly-50-of-uttar-pradesh-covid-free-now-govt/articleshow/86827650.cms

[8] https://www.thedesertreview.com/opinion/columnists/indias-ivermectin-blackout---part-v-the-secret-revealed/article_9a37d9a8-1fb2-11ec-a94b-47343582647b.html

[9] https://www.worldometers.info/coronavirus/

[10] https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/dashboards/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

[11] https://cs.wikipedia.org/wiki/Genocida

[12] http://zakony.centrum.cz/trestni-zakonik/cast-2-hlava-1-dil-3-paragraf-150

[13] https://www.youtube.com/watch?v=jjxGqK7QDbk&t=454s

[14] https://www.reflex.cz/clanek/komentare/106743/na-covid-se-umrit-nemusi-prakticky-lekar-o-svych-zkusenostech-s-leky-proti-nemoci-covid-19.html

[15] https://journals.lww.com/americantherapeutics/Fulltext/2021/08000/Ivermectin_for_Prevention_and_Treatment_of.7.aspx

[16] https://www.nature.com/articles/s41429-021-00430-5?fbclid=IwAR2zojW4hNhzhdtLBd85yjF0ZDDMmfgJ99K_sCU8uY9crvrh6icuzCq3RXI

[17] https://www.nature.com/articles/s41429-021-00430-5?fbclid=IwAR2zojW4hNhzhdtLBd85yjF0ZDDMmfgJ99K_sCU8uY9crvrh6icuzCq3RXI

[18] https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/do-tendru-na-5-6-milionu-testu-pro-skoly-prislo-osm-nabidek/2034587

[19] https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-$firma?nazev=targo+promotion

[20] https://www.hlidacstatu.cz/osoba/tomas-mertlik

[21] https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-firma.vysledky?subjektId=1017856&typ=UPLNY

[22] https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/skoly-testovani-covid-19.A210721_180946_domaci_kzem

[23] https://www.welt.de/politik/deutschland/article228841271/Arbeitgeber-von-Spahn-Ehemann-verkaufte-Masken-an-Gesundheitsministerium.html

[24] https://www.tagesspiegel.de/politik/4-125-millionen-euro-kaufpreis-fuer-spahns-villa-darf-jetzt-genannt-werden/27018188.html

[25] https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/invermektin-v-cesku-konci-ministerstvo-mu-neda-dalsi-vyjimku.A210729_084938_domaci_hv?zdroj=domaci_hp

[26] https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/kolumbijskou-studii-o-ivermektinu-sponzorovali-vyrobci-vakcin-proti-covidu-19-40353187

[27] https://plus.rozhlas.cz/slibny-cesky-lek-mitotam-miri-do-druhe-faze-testovani-mohl-pomoci-lidem-s-nadory-8295504

[28] https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/dashboards/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

[29] https://www.cnbc.com/2021/07/23/delta-variant-pfizer-covid-vaccine-39percent-effective-in-israel-prevents-severe-illness.html

Autor: Jiří John | úterý 19.10.2021 23:25 | karma článku: 31.93 | přečteno: 2297x

Další články blogera

Jiří John

O plynu bez ideologie

Zamyšlení nad emotivními, ideologicky vyhraněnými vyjádřeními „našich“ politiků ve věci zásobování Evropské unie plynem.

27.4.2022 v 20:30 | Karma článku: 20.61 | Přečteno: 847 | Diskuse

Jiří John

Lidé skutečně mění klima. U nás zejména Němci

Změna klimatu v hustě zasídlených oblastech světa, jako je např. Evropa, je určitě ovlivněna i lidskou činností. Jestli pozitivně nebo negativně se ukáže v následujících desetiletích.

5.1.2022 v 22:02 | Karma článku: 9.30 | Přečteno: 296 | Diskuse

Jiří John

Otázky, které by měl každý občan položit našim politikům/čkám

Do parlamentu a vlády nastupuje „obměněná parta“. Když už jsme to neudělali před volbami, tak je nejvyšší čas nově zvoleným politikům položit aktuální otázky.

30.11.2021 v 21:57 | Karma článku: 21.52 | Přečteno: 860 | Diskuse

Jiří John

Drahé energie jsou produktem ze „štrasbursko-bruselské dílny“

Regulace, dotace, nařízení, kvóty, omezování, plýtvání. To jsou produkty rozhodování vedení Evropské Unie. Před cca 10 lety v „energetických balíčcích“ schválená, nedomyšlená legislativa, prosazená Německem, přináší hořké plody.

25.11.2021 v 22:20 | Karma článku: 33.13 | Přečteno: 1037 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 18.72 | Přečteno: 143 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 20.20 | Přečteno: 759 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 15.02 | Přečteno: 203 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 5.55 | Přečteno: 164 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 16.36 | Přečteno: 236 | Diskuse
Počet článků 44 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1568

Absolvent ČVUT, nyní penzista. Sleduje dění okolo sebe, rád si vyslechne jakékoli názory, nemá rád křivení skutečnosti, tedy ani cenzuru, i když se jí říká jakkoliv, např. politická korektnost, nebo předstírání, že nějaký problém neexistuje. Je patriot Prahy 6, podílí se na činnosti spolku Veleslavín - Vokovice k životu,  @VeleslavinVokovice.
Popisovat znovu tisíckrát omílané neetické chování politiků je ztráta času. Většina lidí to vidí, má již vlastní názor a v blogu o tom píše mnoho jiných. Potřebnější je upozorňovat na skutečné problémy, které zůstávají mimo pozornost čtenářů, protože veřejnosti jsou místo nich předkládány „zástupné“ pseudoproblémy, které upoutávají pozornost a pak se na ty skutečné zapomíná. Potřebné je upozorňovat i na falešně optimistické, neobjektivní informace které zamlčují, že realita je úplně jiná.
Nediskutuje pod blogy. Komentář nebo dotaz  pište na jiri.john@centrum.cz

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...